
Podczas Warsztatów Sushi zdobędziesz wiedzę jak prawidłowo i zawodowo przyrządzać Sushi . Nasz mistrz nauczy Cie tworzyć poszczególnych rodzajów i zestawów Sushi takich jak: nigiri, hosomaki, Futomami, uramaki, temaki oraz niezbędnych składników do ich przyrządzenia. Nasze szkolenia Sushi to nie tylko ćwiczenia, ale także wspólne spędzenie czasu w przyjaznej atmosferze.
CENA: 159 zł / os / wraz z poczęstunkiem / w grupie minimum 10 osób.
Ryż

Ryż to podstawa sushi. Dlatego tak ważne, aby był on odpowiednio przyrządzony. Do Sushi nadają się tylko krótkie i okrągłe ziarenka, które będą kleić się po ugotowaniu.
Ryby

Ryby są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, a więc działają przeciwmiażdżycowo i przeciwnowotworowo. Ponadto są cennym dowozem fosforu, selenu, wapnia, jodu. Ryby są także pełnowartościowym białkiem, a co najważniejsze wzmacniają nasza odporność.
Zapraszamy na kulinarną podróż do Kraju Kwitnącej Wiśni.
Sushi oznacza „kwaszony ryż”, i to właśnie on określa Sushi. To w jego prawidłowym przyrządzeniu tkwi sekret wspaniałego smaku. Ponadto wyjaśnimy jaka jest niezgodność między glonami silver i gold, dlaczego aż taki sens ma barwa nakrętki sosu sojowego, jak prawidłowo piec krewetkę, aby była w odpowiednim kształcie,pod jakim kątem kroić stek z tuńczyka oraz gdzie dokonywać zakupu produktów i za jaką cenę
Program Warsztatów Przyrządzania SUSHI
2. Pokaz multimedialny
3. Tradycyjne japońskie sushi versus sushi znane nam obecnie
4. Składniki – omówienie, zasady łączenia składników
5. Odpowiednie przygotowanie składników
6. Pokaz przygotowania różnych rodzajów sushi
7. Konkursy i atrakcje z nagrodami dla uczestników
8. Przygotowanie sushi pod okiem Mistrza
9. Zasady układania sushi
10. Kultura jedzenia sushi, maniery obowiązujące przy japońskim stole
11. Degustacja
12. Panel dyskusyjny, pytania i odpowiedzi
13. Rozdanie dyplomów
Warsztaty robienia SUSHI z Miss

Pokaz robienia SUSHI

- Ile trwają Warsztaty SUSHI?
-
Warsztaty SUSHI trwają około 2h, oczywiście na życzenie klienta możemy je wydłużyć lub skrócić.
- Kto prowadzi Warsztaty SUSHI i ilu może być prowadzących?
-
Głównym prowadzącym Warsztaty SUSHI jest wieloletni Mistrz SUSHI, Artur Traczyk San.
- Jaka jest maksymalna ilość uczestników?
-
Nasze zaplecze pozwala nam na prowadzenie Warszatów SUSHI do 300 osób w jednej grupie.
- Czy możliwe są warsztaty prowadzone w języku angielskim?
-
Oczywiście, jest taka możliwość.
- Jakie są koszty dojazdu?
-
Poza teren i okolice Warszawy jest to koszt 1 zł za 1 km
- Czy wykorzystujemy multimedia?
-
Multimedia nie są niezbędne, aczkolwiek aby zrealizować w pełni swobodnie i efektywnie warsztaty potrzebujemy ekranu do projektora i mikrofonu nagłownego dla osoby prowadzącej warsztaty.
- Czy posiadamy własny katalog hostess?
-
Firma Japanese Events Group dysponuje profesjonalnym katalogiem hostess, a także hostess stylizowanymi na gejsze.
- Czy uczestnik SUSHI warsztatów dostaje niezbędny zestaw?
-
W ramach warsztatów SUSHI zapewniamy niezbędne zestawy i produkty do przyrządzania sushi.
Ponadto jest możliwość zakupu nowego zestawu na własność (specjalne japońskie noże i deska) zarówno indywidualnie, jak i dla większej grupy.
- Czy uczestnicy dostają dyplomy lub świadectwa ukończenia kursu?
-
Tak, uczestnicy dostają dyplomy podpisane przez Mistrza Sushi.
Na dyplomie może się znaleźć logo lub element graficzny na życzenie klienta.
- Czy Warsztaty SUSHI połączone są z konsumpcją?
-
Tak, warsztaty połączone są z konsumpcją.
- Czy wystawiamy faktury VAT?
-
Oczywiście, firma Japanese Events Group jest płatnikiem podatku VAT.
- Czy istnieje możliwość zakupu produktów?
-
Tak, istnieje taka możliwość, na naszych stronach znajdziecie Państwo pełny katalog produktów związaych z kuchnią japońską jak i zestawy do przyrządzania SUSHI.